Yaşam

Gişe rekorları kıran Barbie Filmi’nin Ekonomiye Katkısı’nı Öğrendiğinizde “Keşke Türkiye’de Çekilseydi” Diyeceksiniz

Temmuz ayında vizyona giren Barbie ile tüm dünyamızın pembeye boyandığını söyleyebiliriz! Çıkış tarihine kadar baktığımız her yerde gördüğümüz Barbie elbette gişede de büyük bir başarıya imza attı. Peki yapımına milyonlarca lira harcanan Barbie sinemasının ekonomiye katkısı nedir sizce?

Kaynak:https://www.ntv.com.tr/galeri/n-life/…

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda tüm dünyada Barbie çılgınlığı yaşanıyordu.

Aradan çok zaman geçmiş gibi görünse de Barbie aslında 21 Temmuz’da gösterime girdi. Oppenheimer’ınkiyle aynı gün vizyona giren Barbie filmi de milyonların ilgisini çekmeyi başardı.

Barbie filminin yarattığı bu çılgınlık elbette sadece filmle sınırlı değildi.

Başrollerinde ünlü oyuncular Margot Robbie ve Ryan Gosling’in yer aldığı film için tüm dünyada büyük bir tanıtım kampanyası düzenlendi. Sonuç olarak Barbie sineması kolay bir sinema olmaktan çıkıp bir fenomen haline geldi. Barbie temalı tişörtler, müzik ve hatta hamburgerler etrafımızı sarmıştı.

Barbie sinemasının tanıtımı için gerçek bir Barbie evi bile tasarlandı.

Tüm dünyanın merakla beklediği film, vizyona girmesiyle birlikte pek çok rekora da imza attı. Barbie sineması, 1 milyar dolar Sonu gelmiş bir sinemaydı. 1 milyar doların ne kadar büyük bir para olduğunu hayal edemeyenler için şöyle özetleyelim;

‘Eğer 1 milyar dolarınız olsaydı ve İstanbul’un fethinden sonra her gün günde 4 bin dolar harcasaydınız yine de paranız bitmezdi.’

Barbie filminin yapımcılığını üstlenen Warner Bros. Filmin İngiltere ekonomisine büyük katkı sağladığını açıkladı.

Barbie filminde 6 binden fazla ekstranın yer aldığı söylendi. Ayrıca sinema sürecinde 685 farklı meslek grubu oluşturuldu. Yukarıda görseli görülen Barbie evinin yapımında ve dekorasyonunda yüzlerce kişi çalıştı.

Elbette başta Amerikalı Ryan Gosling ve Margot Robie olmak üzere ünlü kişilerin çekimler için İngiltere’de kaldığını ve bunun da ekonomiye katkı sağladığını da belirtmek gerekiyor.

Bu gördüğünüz pembe dünya İngiltere’nin yerel ekonomisine 80 milyon sterlinlik katkı sağladı.

Filmin yalnızca İngiltere’deki gelirinin 95 milyon lira olduğu belirtildi.

‘Keşke Barbie filmi bizim ülkemizde çekilseydi’ diyorsunuz değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu