Haber

Yapay zeka artık yabancı dil yeterliliğini de ölçüyor

İş dünyası yapay zeka ile şekillenmeye devam ediyor. Araştırmalar, şirketlerin zamandan tasarruf etmek ve verimliliklerini artırmak için yapay zeka uygulamalarını kullandıklarına işaret ederken, bu uygulamaların insan kaynakları profesyonelleri tarafından da sıklıkla kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Yapay zeka teknolojisi, günlük hayatta olduğu gibi iş dünyasında da bir taraf veriyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İnsan Kaynakları İdaresi Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre otomasyon ve yapay zeka uygulamalarını kullanan şirketlerin %85’i zamandan tasarruf ettiklerini ve verimliliklerini artırdıklarını söylüyor. Araştırmaya göre yapay zeka uygulamalarının özellikle insan kaynakları departmanında sıklıkla kullanıldığına dikkat çekilirken, her 4 kuruluştan 1’inin işe alım faaliyetlerini bu uygulamalarla desteklediği görülüyor. Bu araçları kullanan her 3 insan kaynakları uzmanından 2’si yapay zekanın açık durumları doldurma süresini %53 artırdığını ve bu süreçleri %16 iyileştirdiğini belirtiyor. Son olarak ETS Global’in sahibi olduğu Pipplet markası, insan kaynakları profesyonellerinin hayatını kolaylaştıracak Talent AI adlı yapay olarak güçlendirilmiş çalışmasını hayata geçirdi. Bu dijital çalışma ile işe alımlarda görev yapan adaylar istedikleri zaman İngilizce seviye tespit sınavına girebilmekte ve sınav sonrasında hızlı bir şekilde sonuçlarını alabilmektedir.

“Değerlendirdikleri 400 bin testten faydalandılar”

İşe alım süreçlerinde yapay zekanın etkilerini değerlendiren ETS Global Türkiye Ülke Müdürü Akhan Özten, “Piplet markamızın gelişmiş altyapısı sayesinde 40’tan fazla yabancı dilde okuma, dinleme, konuşma ve yazma dil becerileri kazandırılabiliyor. ölçülür ve sonuçlar 24 saat içinde sınava girenlerle paylaşılabilir. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma dil becerilerini ölçen bu uygulamanın arkasında 7 yılda değerlendirdiğimiz 400 bin test var. Uygulamamız ile firmaların işe alım süreçlerinde zamandan ve maliyetten tasarruf etmelerini sağlıyoruz.”

“Global pazarlara açılmak için işe alımlarda yabancı dili ölçmek gerekiyor”

Şirketlerin dil becerisi yüksek ve entegre çalışabilen yeteneklere değer verdiğinin altını çizen Akhan Özten, “Yabancı dil bilmek, yeni dünyaya ayak uydurmak ve dünyaya açılmak için değerli bir kriter iken, şirketler de bu yeteneği ön planda tutuyor. Pipplet Talent AI ile işveren adaylarının dil becerilerini yapay zeka teknolojisi sayesinde hızlı bir şekilde ölçmeyi mümkün kılıyoruz. Hem işe alım sürecini kolaylaştırıyoruz hem de mevcut çalışanlarımızın dil yeterliliklerini belirleyerek ona göre program geliştirmelerinin önünü açıyoruz. Çalışmamızın API özelliği sayesinde kurumların uygulamayı mevcut İK uygulamalarına kolayca entegre etmelerini sağlıyoruz.”

“Şu ana kadar 430 binden fazla aday başvuru ile değerlendirildi”

ETS Global Türkiye Müdürü Akhan Özten sözlerini şöyle tamamladı: “Pipplet Talent AL, yabancı dil değerlendirme süreçlerini otomatikleştiriyor ve karar verme sürecini kolaylaştırıyor. Üstelik sadece işletmelere değil, aynı zamanda potansiyel çalışanlara da fayda sağlayan birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Adaylar 7/24 sınava girebilirler. Şimdiye kadar 128 profesyonel, yapay zeka tabanlı uygulamalarımızla 430.000’den fazla adayı değerlendirdi. Önümüzdeki dönemde bu sayının artmasıyla birlikte çalışmalarımızın işe alımların vazgeçilmez bir modülü haline geleceğini düşünüyoruz” dedi.

halfeti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu